Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Ne #metoo, zakaj ne raje #himtoo?!

Danes je nov dan
2. 10. 2018
Skopiraj povezavo!

Če ne že prej, je po Kavanaughovem pričanju pred ameriškim Senatom očitno, da za njegovo obrambo stoji - Trump. S pomočjo Fox News zgodbo spinata v napad, orkestriran z demokratske strani s Hillary in Billom Clintonom ter G. Sorošem na čelu. 

Ne gre torej za obtožbe zdaj že treh žensk, pač pa za sodniški sedež, ki ga demokrati hočejo zase, za Hillaryjino togoto glede neizvolitve ter za Billovo maščevanje z dvajsetletno zamudo. Tovrstno uokvirjanje pozornost preusmeri s profesorice Ford na Kavanaugha in ga postavi v vlogo žrtve napada demokratov, zato mu republikanci ne morejo odreči podpore, demokrati pa resnost obtožb banalizirajo s porogom.

Pri nas sorodno taktiko spopadanja z obtožbami obvlada domača politična srenja z Janšo na čelu, ki očitke proti sebi še posebej pridno označuje za politično zaroto. Ubadamo se s korupcijo, orožjem, sovražnim govorom, žrtev spolnega nadlegovanja pa pri nas menda skoraj ni. Ko pa že so, pa jih hitro pošejmamo in tako utišamo vse naslednje.