Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Big veg

Danes je nov dan
9. 5. 2019
Skopiraj povezavo!

Veganski burgerji so najnovejša obsesija Wall Streeta. Prejšnji teden je na borzi debitiralo podjetje Beyond Meat, ki se ukvarja s pridelavo rastlinskih nadomestkov mesa. V prvem dnevu trgovanja je vrednost njihove delnice poskočila za 160 %, kar je podjetje ovrednotilo na 3,8 milijarde dolarjev.

Burger King naj bi do konca leta na meniju ponudil Impossible Whopper. McDonalds svoj burger z lažnim mesom že prodaja v Nemčiji. Eden največjih svetovnih proizvajalcev mesa Tyson Foods je oznanil svojo različico rastlinskega proteina in videti je, da vegansko "meso" s polno paro prihaja v mainstream.

Poroka veganstva in kapitalizma bo torej kot kaže uspešna. Mesna transcendenca, ki jo prinaša rastlinski burger, ki dejansko krvavi, bo najbrž prepričala marsikoga, da si, za višjo ceno, seveda, kupi čisto vest in pomaga "reševati okolje". Žal pa bomo ob tej potrošniški priročnosti najbrž še hitreje spregledali lokalno in sezonsko pridelano hrano, ki je vendarle edina resna trajnostna rešitev.