Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Dejstva in mnenja

Penn State / flickr
9. 11. 2018
Skopiraj povezavo!

Ta teden so na volitvah v ameriški kongres republikanci sicer okrepili svojo prevlado v senatu, vendar pa so demokrati pridobili večino v spodnjem domu. K obratu je svoje prispeval odločen porast števila mladih volilcev, ki so v kar 67 % izbrali bolj liberalno opcijo.

Prevlada starejših volilcev je pogost razlog za konzervativen izid volitev. Gre za demografijo, ki je statistično manj odprta in bolj verna, karakterni lastnosti, ki veljata za pokazatelja konzervativnosti. Poleg tega so raziskave v ZDA pokazale, da starejši od 50 let slabše razlikujejo med dejstvi in mnenji ter bolj pogosto nasedajo lažnim novicam.

Vendarle se vsaj v Sloveniji zdi, da se ne moremo zanesti, da bodo mlajše generacije presegle konzervativnost svojih staršev in starih staršev. Podatki z zadnjih parlamentarnih volitve kažejo, da je SDS zmagala v vseh starostnih skupinah, tudi med mladimi. Tako izgleda, da nam na prihajajočih lokalnih volitvah ne ostane drugega, kot da gremo - volit!