Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Hvala za rože, (si) bomo raje vzele enakost

Maša Vodnik / Iskra
8. 3. 2019
Skopiraj povezavo!

Po lanskem šopingu za 8. marec v organizaciji ŠOU je letos Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije že dan pred praznikom članice povabila na Dan obrtnic in podjetnic. Dogodek se je vrtel okoli razprav o "letošnjih modnih smernicah", "sproščeni in poslovni podobi uspešnih žensk" ter "uravnoteženju stresa in doseganju odličnosti s pomočjo barv". Manjkalo ni niti predavanje o rak rani vsake ženske - njenih hormonih (v tem konkretnem primeru menopavzi).

Vsako razmišljanje, ki ženske obravnava skozi prizmo videza in stanja reproduktivnih organov, je v najboljšem primeru žaljivo. V resnici je objektivizacija vsakodnevna realnost za mnoge delavke - na misel pridejo hostese in natakarice -, materinstvo pa morda najpomembnejši vzrok neenakosti.   

Občasni pozitivni statistični premiki ne spremenijo dejstva, da je kapitalizem še posebej neprizanesljiv do žensk, država pa ne nudi sistemske rešitve za nasilje nad njimi. Zato mora biti 8. marec dan boja. Se vidimo danes ob petih na Kongresnem trgu!