Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Dogodek v mestu Gogi

Danes je nov dan
8. 11. 2018
Skopiraj povezavo!

Prihodnjo nedeljo bo mašo v Ljubljani ne-ravno-daroval Jordan Peterson. Menda prihaja zaradi udeležbe na sestanku Trilateralne komisije, založba Družina pa ga je v okviru knjižnega sejma nažicala še za nastop v Cankarjevem domu. Brezplačne vstopnice so hitro pošle, dogodek so prestavili na Gospodarsko razstavišče, karte pa se zdaj dilajo na črnem trgu.

Kljub neusahljivi veri v ljudi dvomimo, da gre naval pripisati nameri obiskovalcev, da Petersona izžvižgajo, sprožijo požarni alarm ali mu kako drugače preprečijo izvedbo pridige. Z mešanico znanstvenega rasizma, šovinizma in homofobije bo v trans zlahka spravil tudi naše mlade moške. Razjasnil jim bo kakšno bivanjsko zagonetko (npr. da je treba pospravljati sobo), jim razodel evangelij individualizma ter jim pokazal, kako se živi (kot jastog, jasno).

Ob vsem tem naj nam bo v rahlo uteho vsaj ironija ob dejstvu, da so Petersona iz kulturne institucije prestavili prav na sejmišče: ko ga enkrat kupiš, si njihov. Kot kakšen herbalajf.