Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Vse bo ok, če ne bo preiskav!

CNN
7. 2. 2019
Skopiraj povezavo!

Trump je imel v torek State of the Union (SOTU) nagovor, ki je bil vse, kar smo od njega pričakovali: naduvan, skregan z resničnostjo, problematičen na preveč nivojih, da bi lahko vse našteli. Njegove "vrhunce" lepo povzema včerajšnji Daily Show, ki Trumpovo bahanje s tem, da so demokrati izvolili veliko žensk, pojasnjuje z ugotovitvijo, da se mu moramo "zahvaliti za to na enak način, kot se moramo zahvaliti ošpicam, da so nas prepričale v cepljenje."

Ko je Trump pozval h kompromisom v politiki, si je zaslužil zdaj že viralni Pelosi clap, torej aplavz Nancy Pelosi, ki pa je bolj kot podporo izražal sarkazem in nejevero. Zlasti ko je razložil, kaj natančno s tem misli: "Nobenih preiskav!". Kot Nixon, ki je l. 1974 dejal, da je "eno leto Watergata dovolj," je tudi Trump v nezavidiljivi situaciji: potekajo preiskave v zvezi z delom administracije in njegovim podjetjem, demokrati pa napovedujejo še preiskave o delu njegovega kabineta, plačevanju davkov ter odpustitvi direktorja FBI.