Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

O nekem programerskem tekmovanju

Danes je nov dan
6. 3. 2018
Skopiraj povezavo!

Mladina je 23. februarja poročala o domnevno goljufivi organizaciji pol milijona težkega programerskega tekmovanja, v katerega je bila kot partner vključena tudi Vlada RS. Nekaj dni po odmevni medijski zgodbi so organizatorji vendarle razglasili osrednjega zmagovalca, ne pa tudi zmagovalcev drugih kategorij.

Več kot enomesečna zamuda s podelitvijo glavne nagrade in neobrazložena nepodelitev vseh drugih obljubljenih nagrad pa nista edina razloga, zakaj imamo sodelujoči, med katerimi je bila tudi naša razvijalska ekipa, še zmeraj grenak priokus.

Ni higienično, da je ena od sodnic tekmovanja, Nena Dokuzov, navedena tudi med svetovalci zmagovalcev, še veliko bolj sporno pa je, da smo ob pregledu kode našli več indicev, da je Cherr.io kršil pravila tekmovanja, v katerih je bilo jasno navedeno, da šteje samo "sveža koda".

Zmagovalno kodo je sicer objavljal samo en človek, ki je po mnenju sodnikov v 48 urah brez prekinitve spisal eno vrstico vsakih 15 sekund. Bravo!