Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

O internetni pismenosti in Twitter skritih kamerah

Danes je nov dan
6. 11. 2018
Skopiraj povezavo!

Svetovna milenijska javnost se je prvič množično zavedla, kako internetno nepismeni so njeni izvoljeni predstavniki, ko je v Washingtonu pričal Zucky. Zdi se, da smo pri nas to dokončno ozavestili včeraj, in sicer z bruko Jožefa Jerovška, ki je v Državnem zboru presedel kar pet poslanskih mandatov. 

Za to je poskrbel tweet Francija Keka, bivšega poslanca Zares, prej pa humorista, ki je duhovito trolal nestrpneže že dolgo pred Cerarjevo bodečo žico na meji. Ta je navrgel izjavo, za katero se je od daleč videlo, da je cinična - če ti je internet seveda vsaj približno domač življenjski prostor in si kdaj že srečal kakšnega trola.

Reakcija Jerovška, nedomačega v internetni post-resničnosti, je ena bolj smešnih stvari, ki so se kadar koli zgodile na slovenskem Twitterju. A če upočasnimo korak, globoko vdihnemo in pomislimo še enkrat: je res smešno, da se na spletu tako slabo znajde gospod, ki je bil kar dvakrat član Odbora za visoko šolstvo, znanost in ... TEHNOLOŠKI razvoj?