Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Kuhinja prihodnosti?

Marco Verch / flickr
4. 7. 2019
Skopiraj povezavo!

Medtem, ko se v Sloveniji šele dobro navajamo na spletno naročanje in hitro dostavo hrane, so v tujini podjetja kot sta Deliveroo in Uber Eats že dobro uveljavljena. Tako imenovane “cloud kitchens”, ki izpodrivajo manjše, lokalne in neodvisne restavracije, vzbujajo vse večjo skrb.

Kuhinja v oblaku je kuhinja v souporabi z drugimi ponudniki, narejena za čim hitrejšo pripravo hrane. V praksi gre največkrat za male in vroče kontejnerje, kjer delavci v slabih pogojih za minimalne plače pripravljajo naše obroke. Da gre za vse večji trend, kažejo tudi investicije korporacij kot je Amazon.

Dostava hrane tako postaja vse cenejša, tehnološki napredek (npr. dostava z droni) pa bo dostavljeno hrano še pocenil. Za naše hitre in poceni obroke itak spet nastradajo prav delavci brez socialne varnosti, podobno kot smo tega že vajeni pri Uber voznikih. Če drugega ne, pa je hrana tudi pomembna socialna točka, zato se naslednjič raje podružimo ob dobro (pripravljeni) hrani!