Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Povolilna moralna vprašanja

Danes je nov dan
4. 6. 2019
Skopiraj povezavo!

Več kot teden dni po evropskih volitvah je čas za premislek o stanju evropske demokracije.

Katalonskemu voditelju Puigdemontu in drugim članom nekdanje katalonske vlade je španska volilna komisija prepovedala kandidaturo na volitvah, ker ne živijo v Španiji. (Njihovi bivši kolegi, ki so ostali v Španiji, so že več kot leto dni v priporu, obtoženi upora proti državi.) Špansko sodišče je odločitev o prepovedi kandidature spremenilo, Puigdemont in Comin sta postala evropska poslanca, jima pa sedaj blokirajo vstop v EP, ob nastopu funkcije pa ju čakajo številne ovire

Na drugi strani pa vpletenost v sodne postopke ni ovira za v Italiji izvoljenega bivšega zapornika Sivia Berlusconija, ki je trenutno v sodnem postopku zaradi krivega pričanja. Zaradi domnevne vpletenosti v umor sodijo tudi enemu izmed dveh poslancev grške Zlate zore, ki bo pred odhodom v Bruselj moral pridobiti dovoljenje v Atenah. Sicer pa ne pozabimo, da je tudi pri nas kandiral Jelinčič, stari znanec sodišč.