Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Kriminalofili

Wikimedia
4. 4. 2019
Skopiraj povezavo!

Narcističen odvisnež od pornografije in več kot 30 žrtev. Družinski prijatelj in dvojna ugrabitev mladoletnic. Pedofilski duhovnik in umor nune. Netflix s poplavo true crime dokumentarcev resda popularizira zanemarjen žanr, a z njim se vrača problematičen koncept: brutalizirano žensko telo kot vir zabave.

Omenjene zločince veže skupen motiv: agresivna fantazija in seksualna zatrtost se manifestirata v erotični deviaciji. Spolnost je eden od motivov za umor, bolj pogosto pri moških kot pri ženskah. Mizoginijo je moč opaziti tudi v sodobnih zločinih, kot so streljanja po šolah. Napadalci upravičujejo svoja dejanja tudi s tem, da jih sošolke zavračajo, te pa mediji nato celo obsojajo

A stvar je kompleksnejša od sklepa o agresivnem moškem in viktimizirani ženski. Prej se lahko opremo npr. na koncept toksične moškosti, ki pa jo rojeva ravno ukleščanje v ospolnjene družbene okvire. Ne pozabimo: sistem, ki spremeni žensko v kos mesa, mora najprej moškega zreducirati na psa.