Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Koliko zasluži tvoja sodelavka?

SURS
4. 3. 2019
Skopiraj povezavo!

Danska je leta 2006 sprejela zakon, ki od podjetij z več kot 35 zaposlenimi zahteva, da javno objavijo plače in jih predstavijo po spolu. Zakon je imel pozitivne posledice na plačni prepad med moškimi in ženskami. Podjetja, ki so plačne razlike javno objavljala, so prepad med plačami zmanjšala za 7 %, zaposlovala so več žensk in jih pogosteje promovirala v višje plačana delovna mesta.

Ob takšnem zakonu načeloma pričakujemo dvig ženskih plač, vendar je to za podjetja velikokrat “predrago”. Plačno razliko je velikokrat najceneje zmanjšati z zaustavitvijo rasti moških plač. Čeprav je študija ukrepa opazila zmanjšanje produktivnosti (zaradi razočaranja moških delavcev), podjetja z ukrepom niso izgubila dobička.

Od držav moramo zahtevati podobne in še pogumnejše poteze, vendar v boju za odpravo patriarhata ne smemo pozabiti na velikokrat banalne situacije, ki odpravljajo neenakost: če imajo (moški) menedžerji v podjetju več hčera kot sinov, to dodatno dvigne povprečno plačo žensk.