Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Ljubo doma, kdor ga ima

World Bank Photo Collection / flickr
31. 7. 2019
Skopiraj povezavo!

Ljudje (zaenkrat) še potrebujemo vsaj minimalno zavetje. Mnogo držav prebivalcem zagotavlja hrano, oblačila in zdravstveno oskrbo, ne pa tudi strehe nad glavo, kar potrjujejo tudi podatki o porastu brezdomstva v svetu.

Arhitekti iščejo rešitve za previsoke cene nepremičnin in najema ter pomanjkanje prostora v velikih mestih: 10 m2 mikrostanovanja v Sao Paolu, vodovodne cevi v Hong Kongu, pogradi za 1200 $ mesečno v San Franciscu ali Ikeina cenovno ugodna stanovanja. 

Namesto držav in mednarodne skupnosti celo stanovanjsko vprašanje beguncev "rešujejo" korporacije, ki ob tem negujejo lasten korporativno državljanski imidž. Tako tehnološka inovacija “digitalnega zavetišča” beguncem omogoča, da namesto v getoiziranih taboriščih izven mest živijo v najbolj osiromašenih mestnih soseskah, kjer se lahko z lokalnim prebivalstvom enakopravno potegujejo za podstandardna stanovanja po nadstandardnih cenah. Dobrodošli na prostem trgu, kjer še begunci iz mest bežijo nazaj v taborišča.