Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Konec dinastije Erdogan?

 Recep Tayyip Erdoğan / flickr
3. 4. 2019
Skopiraj povezavo!

Recepu Tayyipu Erdoganu, prvemu možu Turčije, ki je kar 25 let narekoval njeno politiko, se je zamajal stolček. V prestolnici Ankari je izgubil na lokalnih volitvah, pod velikim vprašajem pa je tudi izid volitev v Istanbulu, kjer obe največji stranki, predsednikova Stranka za pravičnost in razvoj ter opozicijska Ljudska republikanska stranka, razglašata zmago.

Naj spomnimo, da je po zmerni gospodarski rasti Turčija v lanskem letu naletela na velike težave z vrednostjo lire, čemur je sledila inflacija, ki je podražila ceno osnovnih dobrin. Povečani stroški hrane so morda najbolj vplivali na nezadovoljstvo med volivci, ki so ta vikend obstoječim strukturam moči podelili delno nezaupnico.

Na rezultate v Istanbulu bomo morali še počakati, vendar trenutno kaže, da so Erdoganu in njegovi stranki šteti dnevi. Lahko po spornih ustavnih spremembah upamo na bolj tolerantno in sekularno Turčijo ali ima Erdogan vendarle še kakšnega spornega asa v rokavu?