Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Razlogi za upanje

 shirokazan / flickr
3. 12. 2018
Skopiraj povezavo!

Medtem ko v Katowicah svetovni voditelji zasedajo na letošnjem podnebnem srečanju Združenih narodov, pa v Parizu divjajo protesti, ki so se začeli kot nestrinjanje z dvigom davka na bencin in nafto, na Slovaškem zapirajo podnebne aktiviste, v Sarajevu pa so včeraj dihali najslabši zrak na svetu. 

Kako je možno, da smo navkljub tolikšnim dokazom za podnebno katastrofo še vedno zaslepljeni z lastnimi egoističnimi zahtevami in željami? Res mislimo, da se nam ne bo nič zgodilo? Žal se smrti zaradi spreminjanja podnebja že dogajajo  - ljudje se resda še ne utapljajo zaradi naraslih voda, nas pa pestijo z onesnaževanjem povezane bolezni.

Da ne bo vse tako črnogledo, pa nas na srečo včasih pričaka tudi kakšna navdihujoča novica: mladi v Quebecu so pred kratkim vložili skupinsko tožbo proti državi, ker ne dela dovolj za omiljenje podnebnih sprememb. Nekaj utehe nudi tudi obsodba sedmih, ki so sodelovali pri umoru honduraške okoljevarstvenice Berte Caceres. Vse se da, če se hoče, ali kako že?