Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Zeleno, a v vedno manj odtenkih

Calibas / Wikimedia Commons
3. 10. 2018
Skopiraj povezavo!

Zeleno je moderno, milenijsko in vse bolj usmerja trg. Vsepovsod so police z organskimi produkti in debata o klimatskih spremembah ne kaže več neke oddaljene, abstraktne prihodnosti. Eko je tukaj in zdaj - in še dobro, saj so tukaj in zdaj tudi posledice tisočletij našega ekološkega hedonizma.

V svoji veri v neodvisnost ljudje zanemarjamo pomen živali in stabilne narave za preživetje. Zadnja leta se govori o šestem izumrtju - prvem, ki je delo naših rok, in morda zadnjem, ki ga bomo doživeli. Z rastjo prebivalstva in potrošnjo virov nam je uspelo izbrisati 83 % divjih sesalcev in polovico globalne flore.

Ne le to; predvsem z masovno živinorejo tudi selektivno določamo, katera vrsta preživi. Med preostalimi pticami je na svetu 70 % rejnih, med sesalci je le še 4 % divjih vrst. Z rejo pa se večajo tudi obdelovalne površine za krmo.

Da bi siv distopični svet ostal fikcija, pa verjetno ne bo dovolj le spremeniti kaj jemo in kupujemo, temveč, med drugim, radikalno zmanjšati potrošnjo!