Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

O sestrski ljubezni, etiki in predvolilnih računicah

Wikipedia
29. 3. 2019
Skopiraj povezavo!

Zelo daleč je moral iti Orban s svojim fašistoidnim delovanjem, da ga je s tem v preteklih tednih končno soočila “materinska” Evropska ljudska stranka (EPP). Glede na tajming intervencije se zdi, da gre le za predvolilno računico. Ker ne vedo, s kom bodo sklepali koalicijo (z radikalno desnico ali s sredino), so Orbanovi stranki članstvo le zamrznili. Ko bodo rezultati volitev znani, pa se bodo nagnili proti desni (z Orbanom) ali pa proti sredini (brez njega). Vladanje jim tako ne uide.

V teh dneh se sicer spet kaže, da evropski liberalci in socialdemokrati niso nič manj oportunistični in prizanesljivi do nespodobnosti svojih sestrskih strank. Lauro Codruta Kövesi, bivšo vodjo romunske protikorupcijske komisije, ki je uspešno vodila številne odmevne primere, skušajo na vsak način onemogočiti. Da bi ji preprečili postati glavna evropska javna tožilka, so ji pod pretvezo neke bizarne preiskave kar prepovedali zapustiti državo

Celo Weber se je oglasil, pri PES in ALDE pa še kar molčijo.