Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Kako zmagati na volitvah

SimonQ / flickr
29. 10. 2018
Skopiraj povezavo!

Facebook, Google in drugi tehnološki giganti bodo na svojih platformah skušali zajeziti širjenje lažnih novic, ki bi lahko vplivale na rezultate evropskih volitev. Medtem pa se je v "državah v razvoju" politična komunikacija že preselila na WhatsApp - šifriran komunikacijski kanal, ki ga je težje nadzorovati.

Tam je potekala večina komunikacije pred indijskimi parlamentarnimi volitvami, še včeraj pa je na WhatsAppu tekla kampanja pred brazilskimi predsedniškimi volitvami. Aplikacija je idealna za politične kampanje, saj jo lahko brezplačno uporablja številno revno prebivalstvo, poleg tega pa WhatsApp Groups omogoča zelo targetirano komunikacijo – pogosto na podlagi ilegalno pridobljenih osebnih podatkov. 

WhatsApp je širjenje lažnih novic sicer skušal omejiti z zmanjševanjem dovoljenega števila članov v skupinah in z začasnimi blokadami uporabniških računov, a pri 120 milijonih uporabnikov aplikacije v Braziliji in 250 milijonih v Indiji, je to le kaplja v morje.