Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Druga vprašanja o Juretu Lebnu

UKOM / Wikimedia
28. 2. 2019
Skopiraj povezavo!

Šarec je včeraj sprejel Lebnov odstop, odločitev pa zapakiral v bizaren 10-minutni slavospev odstavljenemu ministru. Tudi okoljska strokovna javnost je Lebnu naklonjena,  v kratkem obdobju je namreč naslovil kar nekaj problemov, ki so jih njegovi predhodniki ignorirali.

Ni čudnega torej, da je javnost zmedena. Izgubili smo ministra, ki je prisluhnil nevladnikom, ki jih njegov ministrski in strankarski kolega naslavlja kot močvirnike in eko teroriste, ob tem pa je nad njegovo delovno etiko navdušen celo brezgrešni premier.

Situacija je izjemno rodovitna za teorije zarote. Na Facebooku denimo beremo, da je moral Leben oditi, ker so tako zahtevali lobisti za fracking, mediji pa se sprašujejo o Šarčevih "nevarno visokih" etičnih standardih.

Naj spomnimo: Leben je vodil projekt, v katerem je njegova neposredno podrejena piarovka organizirala prirejen javni razpis. Medtem ko čakamo na ugotovitve policije, ne pozabimo, da je tudi Janković v Ljubljani "naredil več od svojih predhodnikov".