Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

"Pomladitev" v NSi

The Jacques Delors Institute / Wikimedia
28. 1. 2019
Skopiraj povezavo!

Lojze Peterle je edini evropski poslanec, ki Slovenijo v Bruslju zastopa že vse od leta 2004, ko je smo prvič volili evropske predstavnike. V tem času je zaslužil že okoli milijon evrov. Z vsakim letom v Bruslju si evropski poslanec za 3,5 % plače zviša pokojnino, doseže pa lahko največ 70 %. Če bi Peterle dobil še en mandat, bi svojo penzijo povečal z okoli 3500 na dobrih 4500 bruseljskih.

A NSi je danes sporočila, da Peterle tokrat ne bo nosilec liste, kar drastično zmanjša njegove šanse. Morda je sodu izbilo dno, da si je v nekem spletnem intervjuju dovolil odkrito kritizirati Tonina, morda ga je kritiziral ravno zato, ker je vedel, da ne more računati na še en podarjen mandat?

Če je NSi z menjavo na vrhu lani poskrbela za kadrovsko pomladitev, potencialna Peterletova (70 let) prisilna upokojitev v tem smislu ne prinaša resne osvežitve: kot možna nosilca se omenja bivšo predsednico (59 let) in Horvata (63 let). Bi NSi tako ljuba roka trga res izbrala kogar koli od omenjenih treh?