Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Privilegirani prosilci

Richard Barrow / Twitter
27. 2. 2019
Skopiraj povezavo!

V porastu je relativno nov fenomen "begpackerjev" - večinoma milenijskih popotnikov z zahoda, ki odpotujejo v bistveno cenejše države (jugovzhodna Azija), ko jim zmanjka denarja za nadaljevanje pustolovščine, pa prodajajo objeme, polaroide oz. prosjačijo na ulicah. Gre za kombinacijo belega privilegija in modernega hedonizma, ki daje milenijcem občutek, da smo avtomatsko upravičeni do neskončnih potovanj "v iskanju sebe". 

Begpacking ne samo da krati zaslužek dejanskim brezdomcem, ki se borijo za preživetje, ampak je tudi nelegalen, saj se preko turistične vize ne sme služiti. Poleg tega obstajajo platforme kot so Teachaway in Workaway, ki omogočajo zaslužek na daljavo oz. prenočišče v zameno za nekaj dela.

Pričakovati, da bodo prebivalci države z nekajkrat nižjim standardom financirali naš wanderlust po tem, ko smo v državo vstopili s prazno denarnico, je pač absurdna miselnost generacije. Potovati je danes vedno cenejši privilegij, pri tem pa ne izkoriščajmo drugih.