Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Šola korupcije ali povišanje štipendij?

Danes je nov dan
26. 3. 2019
Skopiraj povezavo!

V četrtek je na RTV potekala razprava o delovanju študentskih organizacij. V oddaji je bilo prikazanih vrsto nepravilnost; od razsipavanja s sredstvi do zmedenega nadzornika ŠOS, ki očitno ne razume svoje funkcije. Tudi mi smo pred leti na kup zbrali največje študentske lumparije in že takrat jih ni bilo malo.

Študentske organizacije sebe še vedno razumejo kot osebe zasebnega prava in samovoljno razpolagajo z 11 milijoni evrov javnih sredstev. Večina denarja se potroši za plače funkcionarjev ali zabave. Seveda ne gre računati na to, da se bodo regulirali sami.

To lahko stori vlada. V javnosti je zaokrožil predlog našega sodelavca Martina Kovača, ki bi sredstva ŠOS prerazporedil v štipendije. Ukrep bi sočasno rešil sistemsko korupcijo in omogočil dostojnejše socialne transferje v obliki višjih štipendij. Prav ti študentje so najbolj socialno ogroženi.

Bivših študentskih funkcionarjev na oblasti trenutno ne manjka, a morda se tokrat vendarle postavijo na pravo stran zgodovine ...