Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Komu pa ti pomagaš?

pxhere
26. 12. 2018
Skopiraj povezavo!

Morda se počutimo krive, morda si želimo občutek sreče, ki ga prinese velikodušnost - božičnega časa ne zaznamuje le hiperpotrošnja, ampak tudi obdarovanje pomoči potrebnih. Skoraj tretjina darovanj se zgodi decembra in več kot 10 % zadnje tri dni leta.

Družbena omrežja ta prizadevanja delajo vidna. Pri darovanju nas vodi srce in bolj kot na statistiko se odzivamo na zgodbe, ki so jih spletne platforme polne - kot tudi številnih komentarjev pod njimi, ki naznanjajo, da je avtor prispeval k namenu. Pogosto se sprašujemo, ali so altruisti, ki stremijo k prepoznavnosti, res dobrodelni. Njihovi motivi se zdijo izkrivljeni, a učinki so dobri: raziskave kažejo, da je dobrodelnost nalezljiva. Ko se torej nekdo pohvali s svojo darežljivostjo, naj bo raje zgled kot predmet kritike. Pa še zdravje nam bo hvaležno.

Ob tem pa ne pozabimo, da rešitev ni neskončna individualna darežljivost, pač pa delujoča država, v kateri se nikomur ni potrebno zanašati na dobrodelnost.