Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Strpnost do nestrpnosti

Danes je nov dan
26. 11. 2018
Skopiraj povezavo!

Predsednik vlade je s svojim pozivom proti oglaševanju v medijih, ki širijo sovražne vsebine, razburil glasno manjšino. Panične reakcije moramo razumeti predvsem kot poskus discipliniranja Šarca, ki si je dovolil zavzeti - stališče. 

Ping pong glede svobode govora so povzemali vsi večji mediji pri nas, pri čemer je najbolj frustrirajoča ravno njihova “nevtralnost” in nekritično poročanje. Z nekontekstualiziranim povzemanjem izjave Združenja novinarjev in publicistov, v predsedstvu katerega sedi tudi Jože Možina, dajejo takšnim organizacijam vlogo moralnih avtoritet, njihovim izjavam pa legitimnost

Šarcu očitajo, da omejuje svobodo govora s tem, da govori. Vendar tako kot lahko mediji pišejo kar želijo, podjetniki lažejo in podjetja financirajo homofobijo, seksizem in ksenofobijo, ima premier pravico (in dolžnost) opozoriti na širjenje sovraštva. Pravica do svobode govora nikogar ne ščiti pred kritiko in bojkotom.

Tudi ti pritisni na podjetja, ki sponzorirajo sovražne vsebine!