Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Tehnologija preživetja

NASA / Wikimedia Commons
24. 7. 2018
Skopiraj povezavo!

Srh vzbujajoč članek Douglasa Rushkoffa o želji po preživetju najpremožnejših dviguje dlake bralcu, ki se ne zmore uvrstiti v odstotek najbogatejših. Avtor opisuje svojo izkušnjo kot svetovalec petim izjemno bogatim posameznikom, ki jih bolj kot to, kako s tehnologijo lahko odpravimo neenakost, zanima, kako lahko z njeno pomočjo preživijo v svojih izgrajenih podzemnih kompleksih.

Tudi Elon Musk, ki se kot promotor razvoja tehnologije izkazuje kot nekakšen odrešenik, pravzaprav s svojimi idejami sporoča enako: za svet je prepozno, propadu sistema pa lahko ubežimo le z vzpostavitvijo samozadostnih habitatov, če že ne s selitvijo na Mars.

Kljub boljšemu razumevanju vpliva človeštva na podnebne spremembe in biodiverziteto ter razvoju tehnologije za prilagajanje se postavlja vprašanje, če sploh obstaja interes za izboljšanje stanja; najbogatejši bodo poskrbeli zase, kaj pa mi?