Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Pop glasba za algoritme

bruce mars / Pexels
23. 11. 2018
Skopiraj povezavo!

Ko si zaželimo glasbe, ne da bi o njej morali pretirano razmišljati, so personalizirani seznami predvajanja pri ponudnikih, kot je Spotify, vedno bolj popularna izbira. A podobno kot pri večini radijskih postaj tudi tu zunanji interesi določajo vsebino – in jo celo sooblikujejo.

Če se vam zdi, da vsa sodobna pop glasba – ne glede na žanr – zveni enako, še ne pomeni, da ste prenasičeni. Morda imate prav. Neprebojen, zmagoslaven zvok velikih založb spaja formule uspeha v zvočno enolončnico - sintetičen rock brez kitar, brez zob ali osebnosti. Zdi se, da se je namesto inovativnosti danes pač smiselno strogo držati imitacije.

V dobi pretočnih storitev vse več glasbe poslušamo manj osebno in doživeto, bolj kot ozadje našemu počutju. Na ta način nam je predpisana in servirana. Za pristno srečanje z glasbo je tako še vedno najbolje zastaviti svoj čas in telo, če le ni čas naše najljubše glasbe že daleč za nami.