Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

O ovcah in čredni imunosti

USCDCP / PIXINO
23. 1. 2019
Skopiraj povezavo!

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je objavila največje grožnje globalnemu zdravju v 2019 in na seznam uvrstila tudi proticepilce. Zavračanje cepljenja navkljub dostopnosti cepiv resno ogroža napredek pri odpravljanju bolezni, piše WHO. Z boljšo precepljenostjo bi lahko preprečili dodatnih 1,5 milijonov smrti po svetu.

V Pakistanu in Afganistanu so zaradi imunizacije vse bliže izkoreninjenju otroške paralize, tudi boj proti virusu HPV je globalno vse uspešnejši.  Sočasno anti-vax gibanja doprinašajo k izbruhom "premaganih" bolezni kot so ošpice in oslovski kašelj. Tudi omenjeni napori proti otroški paralizi so v veliki meri ogroženi ravno zaradi nasprotnikov cepljenja. 

Medtem ko se nasprotniki zahodne medicine ukvarjajo z nejevero v najbolj efektivno zaščito pred smrtonosnimi boleznimi, pa po svetu - za perspektivo - devet o desetih ljudi diha onesnažen zrak. Zavedajmo se, da je boj za zdravje najprej boj za javno zdravje - v tem boju pa so cepiva vse prej kot sovražnik.