Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Ko se smajli več kot le smeje

Theodore Palser / Public Domain Pictures
22. 2. 2019
Skopiraj povezavo!

Pomen emotikonov v sodniških odločitvah narašča od leta 2004 dalje. Lani so bili v ZDA emotikoni uporabljeni kot dokaz v 30 % primerov, kjer je spletno komuniciranje štelo kot dokazno gradivo. Najpogosteje se jih upošteva v primerih zalezovanja, spolnih napadov, prostitucije in diskriminacije pri zaposlovanju. 

Ne glede na poenotenje emotikonov ali t. i. unicode znakov pa se ti prejemnikom prikazujejo različno (glede na platformo ali napravo, s katero si jih ogledujejo), kar dodatno zaplete razumevanje namena "storilca." V enem od primerov, ki se je sicer zgodil v Izraelu, so bili emotikoni v poslanem sporočilu sprejeti kot dokaz, da je pošiljatelj izrazil namen o najemu stanovanja, za kar je moral (ne)srečnemu najemodajalcu plačati kazen. 

Marca se nam bo življenje polepšalo za 230 novih emotikonov. Upajmo, da ne bodo vplivali na sodne primere razžalitev, saj vključujejo osebe s posebnimi potrebami, "medrasne" pare in (ne)običajne partnerske skupnosti.