Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Purani in nakupovanje

Danes je nov dan
22. 11. 2018
Skopiraj povezavo!

Danes v ZDA obeležujejo zahvalni dan. Američani se na ta dan spominjajo prihoda prvih priseljencev oz. servirajo družini prijazno verzijo kolonializma in imperializma evropskih priseljencev. Vsako leto za potrebe pojedin v ZDA ubijejo 46 milijonov puranov. V Evropi se tovrstni običaj (še) ni prijel, kar pomeni, da so purani zaenkrat "varni".

Smo pa z veseljem sprejeli črni petek, dan vrtoglavih popustov, ki sledi zahvalnemu dnevu. Tudi slovenski trgovci so prepoznali, da je praznik nakupovanja sila pomemben, ker potrošnike uvede v mesec prazničnih nakupov. Uvertura v december, najlepši mesec v letu, seveda, gledano skozi oči proizvajalcev in prodajalcev, ki nam z uspešnimi marketinškimi zvijačami ponujajo vedno nove izdelke brez katerih ne moremo živeti.

Kupovanje je postalo najljubše razvedrilo ljudi, potrošniške dobrine pa nujni posredniki v medsebojnih odnosih. Potrošniška etika nas je naučila, da si z nakupom izdelka lahko kupimo raj na zemlji. Le zakaj ne bi tega tudi storili?