Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Copy-paste poročanje

Libertardec
22. 10. 2018
Skopiraj povezavo!

Dežurni neoliberalni prerok Boscarol je na predavanju ajdovskim mladim prejšnji teden razlagal, da so za uspeh potrebni "trdo delo, tveganje, znoj in negotovost". O tem, za državo docela nepomembnem dogodku, je iz neznanega razloga poročala tudi STA.

Obskurno, lokalno ajdovsko predavanje, je bil čisto pravi psevdo-dogodek. Njegovo ključno sporočilo je bilo namreč naslovljeno na medijsko, ne torej tam prisotno občinstvo, glavni protagonist pa ga je navrgel mimogrede:  "Pipistrel del svoje proizvodnje seli v Italijo." Sledilo je nekritično povzemanje vseh štirih osrednjih tiskanih dnevnikov (1, 2, 3, 4), kakor tudi obeh največjih domačih online medijev (1, 2), na 24ur pa so dogodek celo uvrstil v svoja večerna poročila na TV. Na Večeru so edini od omenjenih vsaj kasneje v svojem poročanju ponudili nekaj konteksta.

Zakaj trol Boscarol res seli svojo proizvodnjo, je raziskala le Mladina. Za bralke in bralce vseh ostalih medijev pa je bila zadnja beseda spet podjetnikova.