Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Kaj bo z Madžarsko?

Danes je nov dan
22. 1. 2019
Skopiraj povezavo!

Protestom proti Orbanovi politiki na Madžarskem ni videti konca. Na tisoče ljudi od decembra lani protestira proti režimu in 'suženjskemu zakonu', s katerim se je Fidezs uklonil nemški avtoindustriji. BMW na Madžarskem odpira prvi obrat v Evropi po letu 2005, fleksibilno in poceni delovno silo pa si je, kot se za korporacijo spodobi, zagotovil s predhodnim lobiranjem pri Fidezsu. 

Na Madžarskem je stopnja brezposelnosti nizka, zaradi protimigranstke politike tudi novega bazena delavcev ni na obzorju. Nova zakonodaja bi podaljšala delovnik že tako nadpovprečno delovno obremenjenim Madžarom, ki jim je očitno dovolj. 

Dovolj pa bi najbrž moralo biti tudi Bruslju, saj to ni edina Fidezsova reforma, ki je v nasprotju z vrednotami EU. EP je proti Madžarski že predlagal sprožitev 7. člena Lizbonske pogodbe, ravno Madžarska je pa tudi razlog, da se v Bruslju te dni pogovarjajo o odvzemu evropskih sredstev kot orodju za discipliniranje držav članic.

Čakamo na evropske volitve! In potem