Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Denar ne more kupiti sreče ...

johannafriebe / Pixabay
20. 2. 2019
Skopiraj povezavo!

... a reči, ki osrečujejo, stanejo. Zgornji pregovor je morda mantra generaciji, ki si je lahko privoščila, a manj premožni generaciji Y je slaba tolažba.

Gotovo ima s tem opraviti nesorazmerna rast cen glede na rast plač. Preden lahko milenijec razmišlja o sreči, mora razmisliti o npr. stanovanju, katerih visoke cene in vse višje najemnine so razlog, da si večina mladih danes ne lasti nepremičnine.

Ko je angleška študija predlagala 10 000 funtov "državljanske dediščine" pri dopolnjenem 25. letu starosti kot rešitev za generacijski finančni prepad, je mnogo milenijcev pripomnilo, da znesek predstavlja zanemarljiv delež njihovih dolgov. V nekaterih državah se namreč mladi soočajo s tisoči evrov dolga za "luksuz" kot sta izobraževanje in zdravstveno zavarovanje.

V srčiki prepleta mehanizmov kot so rast cen, visok delež revnih zaposlenih in otežen vstop na trg dela, tako leži ironija v očitkih milenijski generaciji, češ, kako potrošni smo, ker si lažje privoščimo Netflix kot pa kino.