Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Sladke skrbi

Leadehua / Wikimedia Commons
20. 12. 2018
Skopiraj povezavo!

Politična kriza na Šrilanki je dobila (začasen) epilog. Po dveh mesecih je položaj prvega ministra vnovič zasedel Wickremesinghe, ki ga je predsednik republike Sirisena konec oktobra odstavil. V vmesnem času je položaj zasedal Rajapaksa, ki je končal državljansko vojno, mednarodna skupnost pa mu očita številne kršitve človekovih pravic.

Imenovanju Rajapakse je sledilo obdobje protestov, pretepov v parlamentu in postopkov na sodišču. Vrhovno sodišče je predsednikovo potezo označilo za neustavno, zato se je na položaj premierja vrnil Wickremesinghe, Rajapaksa pa se je zavihtel na čelo opozicije. Slednjemu je v kratkem času vodenja vlade uspelo spremeniti davek na sladkor in sladke pijače, ki ga je sprejela prejšnja administracija. Gram sladkorja bo odslej razbremenjen za kar 40 odstotkov v primerjavi z doslej veljavno zakonodajo.

Ta ukrep najbolj koristi multinacionalkam, ki na Šrilanki pridelujejo sladke pijače, močno pa škodi zdravju prebivalcev.