Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Kdo gleda gledalce?

Roselie / Pixabay
2. 4. 2019
Skopiraj povezavo!

V četrtek je George Clooney s člankom ljudi pozval k bojkotu devetih hotelov v ZDA in Evropi, ki si jih preko Brunei Investment Agency lasti brunejski sultan. Jutri bo v Bruneju v veljavo stopil zakon, ki kot kazen za nezvestobo ali homoseksualnost predvideva kamenjanje do smrti. To je le še eno stopnjevanje šeriatskega prava, ki ga je brunejski sultan uvedel leta 2014.

Clooney v pozivu pravi, da se po njegovih izkušnjah "ubijalskih režimov ne da sramotiti, se pa lahko osramoti financerje in poslovne partnerje, ki jih podpirajo." To pod povečevalno steklo pripelje tudi Hollywood, ki pri poslovanju z državami, v katerih ne spoštujejo človekovih pravic, še zdaleč ni nedolžen. V zadnjih letih so partnerstva s Kitajsko, Savdsko Arabijo in ZAE vedno številčnejša. Ne samo pri filmski produkciji, kjer se studii samo-cenzurirajo, da jim je dovoljeno poslovati pri njih, ampak tudi pri drugih projektih, kot je grajenje kinematografov ali denimo gostovanju dogodkov, kot je WWE Crown Jewel ...