Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Voda za kolesarje

Danes je nov dan
19. 7. 2019
Skopiraj povezavo!

Julij obeležuje največja kolesarska dirka, francoska pentlja Tour de France. Priljubljenost dirke je tudi v naših krajih precejšnja. Lani je predsednik države orgazmično tvital ob uspehih Primoža Rogliča, letos pa ob njegovi odsotnosti v ospredje postavlja svojo ljubezen do športnega načina življenja in spremljanja športnih tekmovanj v neposrednem prenosu.

Če gre sklepati po predsedniku, smo Slovenci kar obsedeni s športom in rekreacijo. Vsakoletno podiranje rekorda v številu udeležencev na raznih maratonih to zgolj potrjuje. Poleg prehrane je za (rekreativne) športnike ključnega pomena tudi hidracija. 

Nenavadno je, da v državi, kjer je pravica do pitne vode zapisana v ustavo, še nimamo spletne strani, kjer bi bile označene točke z najbližjo pipo. V Franciji, kjer je ”kolesarska kultura” bolj razvita, je mogoče na spletu z nekaj kliki poiskati najbližji pitnik, ki v hudi vročini ponuja prijetno osvežitev. Glavno, da smo s pitniki prepredli kolesarjem nenaklonjeno turistično Ljubljano.