Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

ZDA potrebuje davčno reformo

pxhere
19. 2. 2019
Skopiraj povezavo!

Decembra 2017 je OZN objavil poročilo z obiska v ZDA, kjer je preiskoval ekstremno revščino v Kaliforniji, Alabami in še nekaterih drugih zveznih državah. OZN iz dežele svobodnih poroča o neurejenih vodovodih in sporni kvaliteti vode, slabem dentalnem zdravju, tropskih boleznih in parazitskih obolenjih - tegobah, ki so običajne za t. i. tretji svet in za katere se zdi, da so že zdavnaj izkoreninjene v ''razvitih zahodnih demokracijah''.   

Kljub vsemu bogastvu in inovacijam ZDA ostajajo država z najvišjo stopnjo neenakosti v klubu OECD. Točnega števila ljudi, ki živijo v ekstremni revščini, zaradi različnih metodoloških pristopov ni možno določiti; ocene OZN so okrog 18 milijonov, Trumpova administracija pravi, da jih je četrt milijona. Tudi če se o številu ni moč strinjati, se pa zagotovo težko kdor koli skrije pred dejstvom, da neenakost narašča in da njeno zmanjševanje - poleg okoljskega problema - ostaja osrednji izziv današnjega časa. Rešitev pa na dlani - davčna reforma