Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Sosedova trava je vedno bolj zelena

Danes je nov dan
18. 4. 2019
Skopiraj povezavo!

Za primer dobre prakse lahko vzamemo Kolorado. Legalizacija rekreacijske uporabe konoplje je od leta 2014 prinesla 180 milijonov dolarjev v davčno blagajno, ustvarjajo se nova delovna mesta, trg privablja turiste. Sprememba zakonodaje ni bistveno vplivala na število kadilcev.

Mi ostajamo med državami, ki rekreativno uživanje marihuane stigmatizirajo, napredujemo pa pri rabi v medicinske namene. Ali pa se tako le zdi? Medicinska raba konoplje ima pravno podlago, Ministrstvo za zdravje je izdalo dovoljenje za raziskave, a tu se je ustavilo. Še vedno smo brez nadaljnjih ukrepov, ki bi omogočili pridelavo in uporabo. Bolniki, ki se  zanašajo na rastlino, pa so prepuščeni črnemu trgu. 

Oteževanje medicinske in prepoved rekreativne rabe se zdita nesmiselna – upoštevajoč nenevarnost same substance, sploh v primerjavi z nekaterimi zdravili ter dovoljenimi drogami, kot sta alkohol in nikotin. Stigma ne sme voditi zakonodajalca, mi pa moramo zahtevati nazaj tudi pravico do užitka!