Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Za otrokovo zdravje gre!

Max Pixel
18. 10. 2018
Skopiraj povezavo!

Medtem, ko šole redno servirajo procesirano meso, ki ga je WHO že določila za rakotvorno, se je sekcija Združenja za pediatrijo odločila ukvarjati z - vegetarijanstvom. Svojo okrožnico podpirajo z izjavami uglednih (?) zdravnikov; revija Viva je opravila intervju z dr. Tadejem Battelinom, pediatrom in endokrinologom, ki označuje vegansko dieto za fanatično. Je samo eden izmed zdravnikov, ki strašijo pred vegansko in vegetarijansko prehrano, čeprav isti pediatri objavljajo študije, kako ustrezno načrtovati tovrstne diete.

Potrebno je omeniti, da Medicinska fakulteta v Ljubljani nima predmeta dietetike, kar pomeni, da se bodoči zdravniki pravzaprav ne izobražujejo o zdravi prehrani, kaj šele, da bi bili na tekočem z izsledki najnovejših raziskav na tem področju.

Žalostno je, da se nestrpnost širi tudi na področje pediatrije, kjer se starše, namesto da bi se jih kakovostno informiralo, demonizira in označuje za manj vredne. Nestrpnost v imenu otrok - kje smo to že slišali?