Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Fantje ne jočejo

Danes je nov dan
17. 1. 2019
Skopiraj povezavo!

V naši družbi o seksizmu govorimo predvsem kot o problemu, ki se tiče žensk. Drži, da so položaji moči veliko lažje dostopni moškim. Res je tudi, da so ženske povprečno plačane manj, imajo slabše možnosti za napredovanje in so vsakodnevno podvržene objektivizaciji, na žalost pa je pogosto tudi spolno nasilje nad ženskami. 

In vendar je škodljivo, da o seksizmu razmišljamo le kot o problemu žensk - in o feminizmu kot boju proti moškim. Tako kot majhne punčke vzgajamo, da morajo biti poslušne, govorimo fantkom, da morajo biti močni - pač, “moški”. Patriarhat je sistem zatiranja žensk, ki ima škodljive posledice za vse. 

Ne želimo biti apologetski do šovinizma ali podpirati jordanpetersonovske provokacije o moških kot žrtvah. Gre za to, da ima seksizem fizične posledice za vse nas. Je tudi razlog za to, da je velika večina spolnega nasilja nad moškimi neprijavljenega in da so takšni primeri velikokrat spregledani

Vsi smo žrtve seksizma. Zato naj bo tudi boj skupen!