Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Bitka za (javno) zdravstvo

Myriams-Fotos / pixabay
16. 4. 2019
Skopiraj povezavo!

V zadnjih dneh v javnosti odmevajo množične odpovedi oziroma grožnje z odpovedmi družinskih zdravnikov po vsej Sloveniji, hkrati pa se v različnih medijih pojavljajo še zapisi, ki tako ali drugače kritizirajo delovanje javnega zdravstvenega sistema pri nas. Za dodaten zaplet je poskrbela tudi nedavna objava pisma, v katerem naj bi predsednik sindikata zdravnikov družinske medicine slednje spodbujal k izstopu iz javnega sektorja. 

Premier Šarec miri, vlada pa z novim zdravstvenim ministrom Šabedrom na čelu že išče rešitve, ki bodo uredile tako področje družinske medicine kot tudi zdravstvo v širšem smislu. 

Vsi se namreč zavedamo, da v slovenskem zdravstvenem sistemu obstajajo težave, ki segajo od preobremenjenosti zdravnikov do sistemske korupcije. Vendar pa rešitev za te ni privatizacija, temveč temeljita reforma, ki bo v središče postavila univerzalno dostopnost zdravstvenih storitev in ne nenehno iskanje dobičkov. Javno zdravstvo je namreč pravica vseh!