Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Socialna Slovenija

Apel! Za delo brez prekarnosti.
16. 11. 2018
Skopiraj povezavo!

Prejšnji teden vložen predlog zakona o minimalni plači - ki trenutno komajda zadosti življenju nad pragom revščine - je po pričakovanjih razburil naše klene podjetnike in dokončno potrdil, da ekonomske elite živijo v neki drugi Sloveniji

Nasprotniki poudarjajo, da se minimalna plača glede na povprečno zdi visoka, a ne smemo pozabiti, da je razlog za to zgoščenost zaposlenih na dnu plačne distribucije. Medtem tudi sama koalicija strank, ki so podprle dvig minimalne plače, ne deluje prepričljivo skladna (1, 2). 

Ravno ta teden smo izvedeli tudi za predlog finančnega ministrstva, ki v imenu fiskalnega pravila načrtuje reze v socialo in pravice zaposlenih. Predlog med drugim predvideva oteženo zaposlovanje inšpekcijskih in nadzornih služb in slabi že sedaj podhranjene organe, ki so nujno potrebni za zaščito ranljivih delavcev. 

Tudi ta vlada ne kaže pretiranega zanimanja za najrevnejše, zato se moramo opreti drug na drugega; prvič že kar v nedeljo za pravice prekarnih delavcev!