Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Totalitarna misel, beli privilegij in meso

Jon Sullivan / Wikimedia Commons
16. 10. 2018
Skopiraj povezavo!

Premalo, ampak vendarle vedno več ljudi se prehranjuje zdravo. Vedno več jih izloča meso ali njegovo uporabo vsaj omejuje. Povečuje se tudi delež ljudi, ki se odločajo za prehranske načrte, ki manj obremenjujejo okolje in so manj okrutni kot mesnopredelovalna industrija.

V svetu je podhranjenih 820 milijonov ljudi, ki pa niso le lačni, ampak prikrajšani tudi za druge aspekte dobrega, varnega in avtonomnega življenja. Korelacija med zdravim prehranjevanjem in blaginjo obstaja tudi pri nas. A medtem ko se na današnji svetovni dan hrane za osveščanje uporablja #brezlakote, Zahodnjaki svoje instagramske obroke označujemo z #brezlaktoze.

Privilegij omogoča pogled onkraj konvencionalnega pojmovanja zdravega. Telo si lahko privošči skepso do javnozdravstvenih politik, kot se tudi misel ne podreja mainstream ideologijam. Obstoj veganov zbuja slabo vest zahodnemu sleherniku, na drugem koncu spektra pa je antiteza pojma skupnost, ki slavi posameznika in njegovo "potrebo" po - mesu.