Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Zahtevamo enakopravno staranje!

Danes je nov dan
15. 4. 2019
Skopiraj povezavo!

Ko se moški starajo, so vedno bolj modri in šarmantni, njihov status v družbi je cenjen, njihovo mnenje pomembno. Po drugi strani pa so starajoče se ženske deležne kritik zaradi videza, obnašanja ali celo – pameti. 

Dvojni standard je predvsem opazen v starostni skupini 35 - 55 let. V tem času ženske začnejo "izgubljati" mladost, če nimajo otrok in družine, pa so kaj hitro označene za obupane ali zagrenjene. Na tem uspešno gradi multimilijardna anti-ageing industrija, ki prodaja čudežne kreme, botoks in celo pomladitev vagine. Vrednost ženske v družbi je še vedno močno povezana z njenim zunanjim izgledom in sposobnostjo rojevanja otrok. Ko to zamre, njena vrednost strmo pade.

Ni naključje, da so ta leta tudi čas, ko večina žensk končno postane samozavestnih. Patriarhalna družba ne želi močnih žensk, ki odločno povedo svoje mnenje, zato jih raje dela nevidne ali pa jih preokupira z drugimi problemi. Feminizem nas je naučil sprejeti naš spol, naj nas nauči sprejeti še našo starost!