Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Na rezervi

Wikimedia
15. 2. 2019
Skopiraj povezavo!

Partnerska razmerja so področje naših življenj, ki so ga družbena omrežja pomembno predrugačila. Danes lahko v vsakem trenutku opazujemo življenja neštetih lepih, na videz popolnih ljudi. Sočasno smo lahko z njimi vseskozi v stiku, ob tem pa skriti natanko toliko kot nam ustreza. Naklonjenost izkažemo z lajkom, privlačnost s potegom v desno, vzburjenost s Snapchat posnetkom – daleč od oči svojih partnerjev.

Tako bi lahko verjeli, da družbena omrežja doprinašajo k sodobni nezvestobi. A bolj pravilno je nanje gledati kot na orodja, ki nam takšne že obstoječe vzorce obnašanja preprosto olajšajo. Tinder nam morda olajša spoznavanje novih ljudi, ali se bomo z njimi spustili v kakršno koli razmerje, pa je odvisno od nas.

Kognitivna disonanca med romantičnim idealom in željo po seksualni svobodi se ponavadi "razreši" v obliki serijske monogamije. A da bi zares razumeli biološke in kulturne vzgibe, ki narekujejo naša razmerja, bomo morali prevprašati romantični odnos kot tak.