Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

S koncerta v zapor

Skengdoxam / Instagram
14. 5. 2019
Skopiraj povezavo!

V Veliki Britaniji se ne odvija le vojna za politično moč, temveč tudi vojna proti drill raperjem. Zaskrbljujoč porast zločinov z nožem med mladimi v Londonu je od leta 2018 povod za cenzuro zvrsti – od prepovedi izvajanja določenih pesmi, izdajanja nove glasbe brez predhodne odobritve policije do (celo) zapornih kazni.

Glede na trenutno zakonodajo je večina teh "zločinov" obravnavanih kot terorizem – policija lahko izvajalce obtoži, da spodbujajo nasilje, na osnovi tega pa tudi obsodi. Takšna cenzura in omejevanje urbane kulture odražata družbeno klimo, v kateri so temnopolti še vedno podvrženi večjemu nadzoru. 

Namesto, da bi se država ukvarjala z reševanjem problemov, ki jih mladi glasbeniki opisujejo v svojih pesmih (revščina, družinska nestabilnost, nadzor, nasilje, zaznamovanost v šoli, službi, na ulici), ter razmislila o posledicah rezov, ki vplivajo na šole, mladinske klube, socialna stanovanja in socialne prejemke, pa raje s prstom kaže na najšibkejše.