Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Še vedno proti!

Danes je nov dan
14. 12. 2018
Skopiraj povezavo!

Čeprav se zdi, da je v Sloveniji vse potihnilo glede nove Direktive EU o avtorskih pravicah, je na ravni zakonodajnih teles EU debata še kako razgreta. EK, EP in Svet EU poskušajo v trialogu izpogajati končno besedilo direktive, ki bi lahko spremenila način, kako državljani EU danes uporabljajo, objavljajo in dostopajo do vsebin na internetu.

Kot članica Sveta EU ima v procesu vlogo tudi Slovenija. Šarčeva vlada zaradi notranjih nasprotij med posameznimi ministrstvi na ravni medresorskega usklajevanja glede Direktive še ni sprejela uradnega stališča. 

Nekatere države članice so že odrekle podporo predlogu Direktive, tako je npr. Italija pod novo vlado spremenila svojo pozicijo glede členov 11 in 13. Direktivo kritizira evropska javnost in strokovnjaki, podporo so ji odrekli tudi nekateri njeni najpomembnejši deležniki.  

V Sloveniji pa še vedno dovolimo, da vladi prišepetavajo ljudje brez strokovnega poznavanja interneta, zraven pa trepetamo, kaj bo rekla EU, če se "upremo".