Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Kot mleko, a za ljudi

Peggy Greb / Free Stock Photos
14. 11. 2018
Skopiraj povezavo!

Ob predlogu vladi za novo prehransko politiko, ki ga je podpisalo kar 1520 podpornikov, se je hitro vnela bitka za meso. Po odzivih organov bi skoraj lahko sklepali, da smo dovolj zdravi, cilji za okolje pa doseženi. Etičnega vidika so se ministrstva spretno ognila, govedoreja pa je bila celo predstavljena kot "strateško pomembna".

A to ni edino področje pod lupo. Hitro rastoča iniciativa proti izdelkom živalskega izvora (v VB se 1,16 % ljudi prehranjuje vegansko, štirikrat več kot v 2014) je uprta tudi drugam. Med drugim k mleku, ki postaja predmet vse večjih pritiskov. 

Prodaja nadomestkov med po-mlečno generacijo narašča, mleko kupujemo vse manj. Ker se živilska industrija počuti ogroženo, se bije nemalo pravnih bojev. Eni skušajo zaščititi pojem meso, drugi so užaljeni ob opazkah, da je kravje mleko vendarle - za krave

Gibanje za pravice živali je del transparentnosti, h kateri stremimo - pomeni poznati resnični strošek svojega krožnika. Ne zamižimo, ko gre za naš luksuz.