Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Ko otroci delajo

milastauffer_ / Instagram
13. 8. 2019
Skopiraj povezavo!

Otroško delo predstavlja opazen delež na svetovnem trgu dela po ocenah MOD dela več kot 150 milijonov otrok, največ v Afriki in Aziji. Pogosto delajo na črnem trgu, polovica pa jih ima pri delu opravka s hudimi nevarnostmi in tveganji.

Otroško delo pa je sporno tudi, če poteka v domači dnevni sobi v kateri izmed "razvitih držav".  Tako kot otroci iz podsaharske Afrike, svoj delež k družinskemu proračunu prispevajo tudi otroci mamic blogerk ter otroški vplivneži na spletu, pri tem pa ustvarjajo "internetni odtis", ki jih bo spremljal celo življenje. V milijarde težki industriji vplivnežev ni nikomur zares problematično, da starši na družbenih omrežjih objavljajo posnetke otrok v bolj ali manj intimnih trenutkih in tako ustvarjajo dobiček (zase). 

Delo teh otrok bi lahko primerjali z otroškimi igralci in pevci, ki pa jih v ZDA ščiti izjemno stroga zakonodaja. Morda je nastopil čas, da na podoben način uredimo tudi položaj malih spletnih vplivnežev, ki prav tako ... delajo!