Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Digitalni minimalizem

Danes je nov dan
13. 2. 2019
Skopiraj povezavo!

Ameriški znanstvenik Cal Newport pravi, da bo leto 2019 populariziralo upor proti tehnologiji. Pametne telefone in družbena omrežja primerja s cigaretami: na začetku so bile strašno kul, kasneje, ko so kadili vsi, pa se je izkazalo, da je to početje pravzaprav precej škodljivo.

Podobno se dogaja sedaj, ko odkrivamo, da je zaradi spletnih omrežij med mladostniki v porastu depresija. Vsak teden slišimo o novem načinu, kako spletni giganti zlorabljajo naše podatke ali kako inteligentni algoritmi perejo naše možgane

Zaenkrat ni videti, da bi "digitalno veganstvo", ki iz spletne diete blokira FAAMG storitve, iz eksperimentacije preraslo v resno gibanje: Facebook je prejšni teden spet objavil rekorden dobiček. Kljub temu ne dvomimo, da se bo anti-tehnološki sentiment v naslednjih letih še okrepil. Ob poplavi (tehnoloških) rešitev za naše tehnološke tegobe (1, 2, 3, 4, 5) je edino odprto vprašanje, kdo bo obogatel z digitalno dieto.