Agrument / Divja misel kiselkastega okusa. Dnevna doza sezonskih in osvežilnih natipkov. Vsi naši izdelki so sveži, pripravljeni po lastni recepturi in ne vsebujejo €-jev.

Prihodnost antropocena

Trinity Test / Wikimedia
12. 2. 2019
Skopiraj povezavo!

Viktor Orbán je napovedal nov ukrep, s katerim bodo madžarske matere s štirimi ali več otroki oproščene plačila dohodnine za vse življenje. Ukrep naj bi povečal madžarsko prebivalstvo, ki se iz leta v leto zmanjšuje. Veliko mladih pa Madžarsko zapušča ravno zaradi Orbánove politike.

Antinatalisti bi rekli, da je moralna dolžnost človeštva, da se preneha reproducirati. Ko nekateri za uničenje planeta krivijo ravno veliki porast človeške populacije in napovedujejo konec antropocena (še preden je sam koncept uradno sprejet v stroki), drugi sporočajo, da ni kriv Homo Sapiens, ampak Homo Economicus.

Zato je pohvalno, da je končno nekdo v Davosu spregovoril o obdavčevanju najbogatejših in da Francija še naprej, čeprav zaenkrat osamljeno, vztraja v pravičnejšem obdavčevanju tehnoloških velikanov. In pomembni so tudi protesti na francoskih ulicah, saj primarno opozarjajo, da je osrednje vprašanje podnebnih sprememb – kdo bo plačal najvišjo ceno.